EN AV MARKNADENS ABSOLUT MEST PRISVÄRDA KABLAR!

Det svenska företaget Jenving AB har tillverkat kablar sedan 1976 och har vunnit en lång rad utmärkelser för bästa produkt.

Dagens marknad av kablar översvämmas av kablar som i de flesta fall endast består av en tjockare plastmantel, häftigt designade gjutna kontakter och ett så tunt lager plätering på kontakterna att det knappt överlever första anslutningen. Kundnyttan är oftast minimal!

Det är viktigt att en kabel är sunt uppbyggd, av kommersiellt tillgängliga material, som ger dig goda elektriska egenskaper, avstörda och ljud- samt bildmässigt av högsta klass. Supra åstadkommer detta genom att all utveckling och tillverkning sker i deras egna lokaler i Ljungskile och då de behöver gå riktigt på djupet, har de bett om analyser hos Chalmers tekniska högskola.

Nedan visas några exempel på Supras produkter. Läs mer om deras produkter i produktkatalogen.

SUPRA XL ANNORUM

Kabeln med materialval i ledare och isolator är utvecklade i samarbete med en svensk högtalarkonstruktör, känd för bland annat märket QLN. Starten på samarbetet var att utveckla internkablaget mellan högtalarnas element och delningsfilter. Under utvecklingsarbetet beslöt att också utveckla en högtalarkabel av dem.

Uppbyggnaden är 4 x 1,6 mm2 spunna ledare förlagda i en fyrkant i förhållande till varandra. Varje ledare består av 12 blankdragna 5N syrefria kopparledare, spunna runt en plastkärna med kort stigning. Detta ger goda induktansvärden samt sänker strömförträngningen (s.k. skin-effect) effektivt. Ytterligare konstruktionsfördelar är isolator av PP-plast vilken är mycket tät och kemiskt stabil, vilket hjälper till att minimera den för ljudet så ödesdigra korrosionen av ledarematerialet.

XL Annorum blir därmed en trogen partner många år framåt, såsom kan förväntas av en jubileumskabel från Supra.

Specifikationen och prestanda placerar den som ett naturligt steg mellan toppkabeln Sword och Quadrax. Kabeln erbjuds komplett med Supra CombiCon kontakter i Star Quad, single-wire (2 ►2) fullregisterversion, som single bi-wire (2 ►4), bi-amp (4 ►4) och på spole B75. Vi kan givetvis som vanligt tillverka dessa enligt kundspecifikation via separat lödorder. Läs mer på Supras hemsida.

SUPRA Cat 8 NÄTVERKSKABEL – DEN BÄSTA NÄTVERKSKABELN!

Supra Cat 8 erbjuder ett framtidssäkert nätverk genom att klara 40G BASE-T över en enkel kabel! Vidare är den bakåtkompatibel med standarden Cat 6A. Supra Cat 8 färdiga kablar (patch-kablar), tillgängliga i ett antal längder utrustas med Supras rejält förbättrade RJ45-kontakt för att alls hänga med i den nya hastigheten. Från Cat 6A är hastigheten fyra gånger högre i Cat 8 med sin bandbredd på 2000 MHz! Supra Cat 8 används med fördel i TCP/IP och UDP applikationer där korrekt dataström är mycket kritisk och tiden att kunna återsända förlorad bitpaket begränsad, till exempel 4K och 8K video strömning, högupplöst musik (med hög samplingsfrekvens, tex, DSD) samt datorspel, med mera. Med sin mycket höga bandbredd får man den högsta nivån på högupplöst film, spel och video. Supra Cat 8 är uppbyggd med dubbla skärmar istället för singelskärm för att reducera störningar och dataförluster. Vidare är dess större ledararea särskilt lämplig för PoE (Power over Ethernet) med sin lägre förlust och spänningsfall.SUPRA LoRad MD01-16-EU - DC-FILTER FÖR NÄTSPÄNNING

Nu har Supra åter tagit ett stort steg mot att eliminera alla de störningar som idag finns på elnätet i ett modernt hushåll.Likspänning (DC) ska inte finnas på nätspänningen. Trots det så mäts alltmer DC i takt med att allt fler assymmetriska elförbrukare i hemmen kopplas in. Att vara miljömedveten och välja endast LED-lampor, ger exempelvis upphov till assymmetri i elnätet. Vi ska så klart inte sluta vara energisnåla och miljömedvetna, utan vi ska ta fram produkter som filtrerar de oönskade störningarna för utrustning som är känslig. Se figuren nedan som illustration på vad en likströmskomponent innebär på elnätet.

Denna DC-komponent försämrar nätdelarnas prestanda och linjäritet hos multimedia och hifi-enheter. Exempelvis orsakar den att transformatorers järnkärna mättas. Vidare ger den onödig värmeutveckling och kan till och med få transformatorn att brumma fysiskt. Tack vare minskad värmeutveckling kan alltså ett DC-filter hjälpa att öka livslängden. Ljudmässigt har filtret visat prov på dramatiskt förbättrat ljud och skalar bort de ljud/störningar som inte kommer från inspelningen. Man lyssnar med andra ord på musiken och inte de oegentligheter nätspänningen innehåller. Återigen visar Supra vägen med ett effektivt DC-filter som genom att vara säkrat för framtida elapparaters likspänningsdel redan vid lanseringen stoppar upp till 3,6 VDC. Det är väldigt lättanvänt, man lägger det enkelt i serie före befintlig fördelningsdosa. Filtret fungerar utan skyddsjord, men vi rekommenderar alltid att ansluta utrustning som rekommenderas att jordas till skyddsjord.

Återigen visar Supra vägen genom att lansera en produkt som kostar en bråkdel av highend-konkurrenternas pris. Vi bekostar inget överdrivet utseende (Din Supra-komponenet ska givetvis inte vara ful). Vi använder gärna gemensamma komponenter med andra produkter. Du ska bara betala för den avsedda positiva verkan. Detta medger att de allra flesta hifi-intresserade kan ha råd med en Supra-produkt som tester om och om igen visat vara lika bra.

Märkströmmen är höga 16 Ampere, vilket medger maximal överförd effekt upp till 3.680 Watt! Anslutningskabeln är som vanligt tillbehör, så att du ska slippa ytterligare förlängskablar genom att kunna välja rätt längd från början. Notera att anslutningssockeln i DC-filtret är för 16 Ampere.

Notera. DC-filtret dämpar EJ dynamiken! En mycket vanlig reaktion är att då något tas bort ur ett invant ljud/musik, saknar man det. Ofta är det egentliga ljudet mycket slankare och inte lika bullrigt. Detta kan ofta misstas för att det inte är lika mycket dynamik. Dynamik är skillnaden mellan musikens starkaste och svagaste ton, och när anläggningen blir tyst ökar faktiskt dynamiken! Det finns inga komponenter i filtret som dämpar ökat effektbehov.

EGENSKAPER OCH FÖRDELAR

- Tar bort likspänning från nätspänningen
- Dämpar effektivt anläggningens brusgolv
- Slankare bassåtergivning - förbättrad rytmik, dynamik och snabbare transienter
- Dämpar transformatorbrum - Inget irriterande brum från enheterna
- Minskar värmeutvecklingen i transformatorn - Kan bidra till ökad livslängd
- Filtrerar upp till 3,6 VDC
- Förberedd för framtida elartiklar som skapar likspänning
- Bättre dynamik - ger tydligare rytmik och ton särskilt i basregistret
- Bidrar till korrekta referensspänningar - bästa möjliga analogkonvertering ur DAC-chip
- Tillverkad i Sverige! - I enlighet med Supra No-Nonsense-strategi