EN AV DE MEST PRISVÄRDA KABLARNA PÅ MARKNADEN!

Det amerikanska företaget AudioQuest har tillverkat kablar sedan 1978 och har vunnit en rad utmärkelser för innovativa konstruktioner av kablar.

Man har under åren utvecklat högklassiga transmissionslösningar för överföring av alla typer av media. På programmet finns allt från kontaktdon, signal- och högtalarkablar, USB och HDMI kablar mm. samt avancerade strömrenare. Se prislistan för utförlig information!

Här följer några smakprov:

 

MYTHICAL CREATURE HÖGTALARKABLAR

ZERO – en osynlig högtalarkabel

AudioQuest har utvecklat sina ZERO kablar för att vara elektriskt ’osynliga’ i samspelet mellan förstärkare och högtalare. Dessa har redan på förhand en utmaning i att matcha förstärkarens utgångsimpedans mot högtalarens impedans, som ju varierar i takt med frekvenserna i musiksignalen. Den traditionella lösningen är ofta att konstruerad kabeln med en impedans som ligger nära en högtalares genomsnittsimpedans. Men kabeln kommer fortfarande att vara en elektrisk flaskhals och felkälla.

Med ZERO-tekniken har AudioQuest med andra ord skapat en kabel helt utan dess nominella impedans och som därför kommer att släppa igenom hela signalen praktiskt taget opåverkad, utan kompression eller förvrängning. Resultatet är bättre dynamisk kontrast, bättre transient-respons och en bättre definierad bas som ger en häpnadsväckande naturlig ljudåtergivning.

Läs mer på Audioquests hemsida.

AudioQuest FireBird Zero - vår referens!

Test: Part Time Audiophile

 

STORM STRÖMKABLAR

Samma konstruktionprincip som för Mythical Creatures högtalarkablar.

Dragon Source är en exklusiv strömkabel i High End-klass som kan ge dig en sista touch av definition och detaljrikedom från en High End-komponent som en ljudkälla, en bildkälla eller en audiofil förförstärkare.

Dragon Source är framtagen för High End-komponenter med normalt strömbehov. Det kan till exempel vara en audiofil förförstärkare eller en exklusiv DAC. Om du istället ska mata extremt strömkrävande komponenter, som ett High End-slutsteg eller ett Niagara-strömfilter som ska förse hela din anläggning med ström, så kan du med fördel välja en Dragon High Current kabel med högre strömkapacitet.

Extrema AudioQuest-lösningar för maximala prestanda 
Skärmningen har naturligtvis helt konsekvent utförts med Ground Noise-Dissipation-tekniken. Men till skillnad från de underliggande serierna får du med Dragon kablarna både 72V DBS-systemet och ledare i massiv och påkostad PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+) och PSS (Solid Perfect-Surface Silver). DBS minimerar inflytandet från isoleringsmaterialet, och den ultrasläta ytan hos PSC+ och PSS ger helt suveräna ledaregenskaper.

Läs mer på Audioquests hemsida.

Dragon strömkablar - vår absoluta referens!

 

NIAGARA STRÖMRENARE

En av markandens mest avancerade strömrenare!

Niagara 7000 är det bästa strömfiltret från AudioQuest och kanske ett av världens bästa strömfilter någonsin. För att ge alla dina apparater en fullständigt stabil och störningsfri strömförsörjning har de inte snålat in på något över huvud taget här. Resultatet blir att hela din anläggning kommer att prestera sitt absolut yttersta och du får en helt perfekt "svart" bakgrund, där inga detaljer i ljudet går förlorade på grund av instrålande störningar.

Fyra utgångar är dedikerade för strömkrävande komponenter – effektförstärkare och liknande – och här ser en massiv intern strömreservoar till att leverera upp till hela 90 A ström för att klara de snabbaste och kraftigaste transienterna, vilket sannolikt är mycket högre än den inbyggda strömreserven i din förstärkare. Här eliminerar vi alltså en av de vanligaste invändningarna mot strömfiltrering. Resten av utgångarna är optimerade för att tillhandahålla en perfekt filtrering till dina källkomponenter där de mest omfattande strömreserverna inte behövs.

Läs mer på AudioQuests hemsida

 

OMDÖMEN

 • • “I know not of any other upgrade at any price that gives (relatively) so much for (relatively) so little.”
  John Darko, Digital Audio Review
 • • “It might be the single most important, most high-value component I've auditioned for Stereophile.”
  Herb Reichert, Stereophile
 • • “Kudos to AudioQuest designer Garth Powell for bringing the benefits of power conditioning to a wider audience of audiophiles and music lovers.”
  Julie Mullins, The Absolute Sound, February 2019
 • • “The Niagara 1200 is amazing for the money, and it will do wonders for even modest systems.”
  Marc Phillips, PartTimeAudiophile.com
 • • “The AudioQuest Niagara 1200's ability to open up and release sound while leaving no acoustic fingerprint of its own makes it an exceptionally effective tool for ascending to the next level of musical enjoyment.”
  —Michael Vrzal, Fidelity Magazine (English / German)