DaTA CONVERSATION SYSTEMS (dCS)

Redan namnet säger en hel del... dCS har allt sedan företaget bildades 1987 - initialt med signal bearbetning för flygvapnet - enbart fokuserat på att konstruera de allra bästa digital/analog omvandlarna på marknaden. De tillverkar inte förstärkare, de tillverkar inte högtalare eller något annat inom ljudåtergivning - endast D/A och A/D omvandlare - punkt!

dCS är i dag världsledande inom sitt område och deras produkter används av ledande inspelningsstudios och audiofiler runt om i världen. De har fått de allra bästa vitsord från samtliga ledande high-end publikationer.

Fördelen med att välja en DAC från dCS är att D/A omvandlingen programmeras i dCS patenterade Ring DAC. Man är alltså inte beroende av komponenttillverkares nya DAC chip. När ny funktionalitet, eller kapacitet behövs i dCS DAC, då löser man detta genom att skriva om programkoden - i stället för att som de flesta konkurrenter - uppgrader hårdvaran (dyrt!) dCS mjukvaru-uppdateringar är alltid gratis...

Läs mer på dCS hemsida: här

DCS VIVALDI SYSTEM APEX

Systemet består av DAC, Upsamplare, Referensklocka och SACD spelare.

Vivaldi DAC och Upsamplares digitala mjukvaruplatform, är baserad på dCS-utvecklad och -underhållen kod. Denna programmeras från flashminnet varje gång DAC:n slås på, så att prestandaförbättringar eller nya Ring DAC-driftlägen kan läggas till enkelt med en firmwareuppdatering.

Vivaldi DAC:s analoga kretsar har designats för reducerad DC-offset, lågt brus och minimal överhörning. Den helt dubbla mono-arkitekturen förbättrar överhörningen mellan vänster/höger kanal med 15dB vid 20kHz. Nya nättransformatorer med högre effekt i alla Vivaldi-komponenter går svalare än i tidigare dCS-produkter och är monterade på ett speciellt dämpat underchassi för att eliminera vibrationer. Även SACD transporten har fått en avanserad mekanisk uppgradering, som reducerar nivån av akustiskt brus med avsevärda 10dB.

APEX

APEX är en ny, förbättrad version av dCS Ring DAC™: det digitala till analoga konverteringssystemet som finns i alla dCS DAC:er. Detta unika system utvecklades först för dCS professionella ljudprodukter och har varit föremål för kontinuerlig utveckling och förfining under de senaste tre decennierna och är fortfarande känt för sina tekniska och ljudmässiga prestanda.

Med APEX har dCS konfigurerat om Ring DAC:s™ kretskort samt utvecklat ett nytt analogt slutsteg. Detta har gjort det möjligt för dCS att ytterligare minska distorsionen samt öka linjäriteten, vilket resulterat i en rad mätbara ljudförbättringar – inklusive en ännu större känsla av dynamiskt driv, detaljer, finess och vitalitet.