EN AV DE BÄSTA KABLARNA PÅ MARKNADEN!

Shunyata Research grundades av Caelin Gabriel 1997. Caelin Gabriel var tidigare anställd av amerikanska militären där hans forskning fokuserade på design av ultrakänsliga datainsamlingssystem. Dessa system utvecklades för att upptäcka extremt låga signaler som annars döljs av slumpmässigt brus, vilket kräver år av intensiv forskning om källorna och effekterna av störningar från signal- och elledningsbrus.

Han insåg sedemera att dessa kunskaper kunde appliceras på för att förbättra ljudåtergivningen i ett hifi system och beslöt då att starta det vetenskaps- och forskningsbaserade företaget Shunyata för att omsätta sina teorier i praktiken.

Från en blygsam början har Shunyata Research nu vuxit till ett internationellt hyllat företag som designar och tillverkar högpresterande kablar och strömrenare för ljudinspelning, film, medicinska, kirurgiska och audiovisuella system för kunderr över hela världen. Shunyata Researchs 18 000 kvadratmeter stora design- och tillverkningsanläggning ligger strax utanför Seattle, i delstaten Washington.

Se prislistan för utförlig information!

Här följer några smakprov:

SHUNYATA SIGMA v. 2 XLR

Analoga kablar förmedlar ett systems lägsta signalernivåer. Till skillnad från höghastighetssignalerna i digitala kablar, eller massströmmen som går genom nätkablar eller högtalarkablar, måste analoga sammankopplingar utformas för att att bevara och skydda källans ursprungliga signal.

Med de höga nivåer av RFI, EMI och komponentutstrålade störningar som alltid finns, kräver dessa sammankopplingar en mycket noggrannt konstruerad isolering mot den störande yttre miljön. Mindre kända, men lika viktiga faktorer som påverkar prestandan är internt genererade mikrodistortioner såsom skinneffekt och dielektrisk absorption, inneboende i alla signalbärande ledare.

Läs mer på Shunyatas hemsida.

SHUNYATA OMEGA USB KABEL

Omega USB-kabeln är kronjuvelen i Shunyata Researchs prisbelönta utbud av USB-kablar. Den förbättrar avsevärt prestandan jämfört med Alpha USB som vann det prestigefyllda HiFi+ 2019 Product of the Year-priset och jämfört med Sigma USB som tilldelades utmärkelsen The Absolute Sound's 2019 Product of the Year.

Caelin Gabriel har återigen etablerat en ny referensstandard; denna gång för USB-prestanda. Omega USB, bokstavligen, har ingen motsvarighet oavsett pris!

Det finns många problem med vanliga USB-kablar, inklusive dålig kvalitet på ledare och dielektrikum samt otillräcklig skärmning. Konventionella kablar inducerar höga mängder signaljitter och fasbrusförsämrande ljudprestanda.

Omega USB-kabeln är en exklusiv Shunyata Research-produkt som designades för att uppnå den ultimata prestandanivån utan hänsyn till produktionskostnaden. Det börjar med den högsta kvaliten av ArNi®-tråd, med ren OHNO-koppar i en VTX™-geometri med dielektriska fluorkolväten. Strömledaren är en helt annan typ av ledare designad speciellt för DC-strömöverföring, vilket minimerar eventuella signalöverföringsstörningar. Massiva silverpläterade kopparflätade sköldar skyddar de känsliga signalerna från extern RFI/EMI.

Läs mer på Shunyatas hemsida.

 

HYDRA SIGMA S12 STRÖMRENARE

En av markandens mest avancerade strömrenare!

Sigma S12 är Shunyata Researchs Performance Series toppmodell av strömrenare. Sigma S12 har utvecklats med Shunyata Researchs prisbelönta designplattform Hydra Triton v3 och erbjuder prestanda i världsklass till ett pris som står i kontrast mot den avancerade forskning som ligger bakom denna konstruktionsbedrift.

Från dess patenterade Noise Isolation Chambers till Shunyatas exklusiva solida koppar CopperConn-uttag, varje del och material i Sigma S12 har specialdesignats för kompromisslös prestanda. Sigma S12 klarar av att driva även de mest strömkrävande förstärkarna, men ändå förbli trogen sin passiva natur utan att bli het och att vara tyst i drift.

De tolv strömuttagen i Sigma S12 kan driva stora system och dess 3-stegs brusisolering erbjuder de mest fantastiska förbättringar i ljud- och bildvisning. Även om Sigma S12 är full av 20+ år av Shunyatas mest utvecklade teknologier, kommer Sigma S12 till ett pris som gör det till ett av de bästa värdena på marknaden idag.

Läs mer på Shunyatas hemsida

 

OMDÖMEN

Här kan du läsa ett stort antal positiva omdömmen av de ledande High-End publikationerna av Shunyatas produkter:

Länk